петък, 17 април 2015 г.

Гьобек Битие (из светото писание на Инженера - част 1)


В начало Инженерът създаде касетите и студиото.

А студиото беше пусто и празно; и тишина покриваше Димитровград; и само Духът на Инженера се носеше над долината.

И Инженерът каза: да бъде гьобек. И настанаха гьобеци.

И Инженерът видя, че гьобекът беше добро; и раздели Инженерът гьобека от на Васко Кеца стъпките.

И Инженерът нарече гьобека Чалга, а на Васко Кеца на стъпките им турѝ пепел.

И направи Инженерът телевизия Планета; и раздели човека, който беше по телевизията, от простия народ, който беше пред телевизорите; и стана така.

И каза Инженерът: Да има певици по телевизията и да бъдат за светила на простия народ, за да го осветляват; и стана така.

Инженерът създаде двете големи светила: по-голямото светило (Иваниното) и по-малкото светило (Отварачковото); създаде и звездите (всички останали).

И постави ги Инженерът в телевизия Планета, за да осветляват простия народ, да владеят гьобека и чалгата, и да ги разделят от на Васко Кеца стъпките; и видя Инженерът, че беше добро.

Ала никакви силиконови импланти, хиалуронови киселини, липосукции, фейслифтинги, аурикулопластики, ринопласттики, блефаропластики и плазмотерапии още нямаше в долината; защото Инженерът не беше открил Енчевия доктор и нямаше човек, който да обработва звездите.

И Инженерът откри Енчевия доктор, взе го и го засели в долината, за да я обработва. А името на долината стана Силиконовата.

И Инженерът ги благослови. И рече им Инженерът: Владейте гьобеците и ги въртете, напълнете земята и обладайте я, и владейте над естрадните певци, над Мара Илиева и Криско, над Васко Кръпката, и над всяко живо същество, което се движи по земята.

И видя Инженерът всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро.

Прочети още:
Гьобек блаженства (из светото писание на Инженера - част 2) 
INБОКС (+16)
(f)Art или за съвременното изкуство... в кавички  

Няма коментари:

Публикуване на коментар