понеделник, 6 октомври 2014 г.

Този път не ни излъгаха!

Добър вечер, уважаеми зрители. В навечерието на редовните парламентарни избори през 2018 година е време да направим една ретроспекция на последните 4 години в България. След предишните избори, провели се през 2014 година, в държавата се случиха толкова много неща, че е трудно да бъдат описани в рамките на един кратък репортерски разказ. Най-важното, което всички българи разбраха през това време е, че този път политиците не са ги излъгали.
Няколко дни след като започна работата на 43-тото Народно събрание партиите в него постигнаха пълно съгласие по основните приоритети на страната. Създаденото стабилно правителство и парламентът изпълниха основната си задача – да възродят държавността и да създадат икономически и социални предпоставки за успеха на нацията. Един от първите ходове на новите управляващи партии беше отказът от държавна субсидия. Правителството направи нужните реформи и благодарение на съгласието в парламента се взеха трудни, но важни за нацията решения. В резултат бяхме свидетели на стабилизиране на държавата и институциите и стабилно управление на реформите.
Благодарение на умелото управление младите българи спряха да емигрират, защото родината вече им предлага достоен живот. Отваряха се заводи и фабрики. Беше постигната сигурност в държавата и българите вече не треперят за имота си и за живота си, както беше досега. Българските пенсионери вече получават нормални пенсии. Икономиката беше възродена и доходите на работещите българи се повишиха чувствително. Хората започнаха да усещат подкрепата на държавата – и тези, които се трудят, и безработните, и малкият, средният бизнес. Най-важното: обикновените българи си върнаха доверието в институциите.
С всичките си решения парламентът и правителството показаха грижа и защита за хората и не допуснаха ново замразяване на социалните разходи. В резултат на това сега българите вече не са заложници на интересите на монополите. Бурното икономическо развитие беше последвано от създаване на работни места и безбройни перспективи за младите. В България хората вече не се страхуват от МВР, държавата и не се чувстват мачкани. Извършени бяха одит и ревизия на енергетиката и се постигна сваляне, а не повишаване цената на тока. Стегнати бяха и митниците, което доведе до увеличаване на приходите в бюджета.
Нещо повече – управлението успя да реабилитира образа на България като последователен, активен, реален, а не просто формален член на ЕС и НАТО.
През тези четири години за първи път управлението на държавата не беше загадка. Всички партии споделиха отговорността и работиха заедно за реализирането на приоритетите и със съгласие изградиха една по-стабилна България. Властта за първи път показа, че тя принадлежи на народа, а не народът принадлежи на държавата.
Днес всички ние знаем, че когато българските управници лъжат, когато крадат – хората нямат доверие нито в политиците, нито в институциите, въобще в държавността. Но политиците, които избрахме преди четири години бяха почтени хора, хора, които работиха заедно за благото на нацията и на България, а не за своите интереси или за интересите на разни корпоративни структури, както беше в миналото. Безвремието спря!
Уважаеми зрители, тази вечер аз съм един щастлив репортер, защото имам честта да ви припомня отново възхода на нацията ни. Знам, че не е нужно да ви призовавам утре да излезете и да гласувате. Очаква се утре огромен процент избиратели да отидат до урните, за да покажат подкрепата си към българските политици и не на последно място – благодарността си. И когато утре вие чуете изявленията на политиците пред избирателните секции, ще знаете, че те отново ще изпълнят казаното. Защото те заслужиха вашето доверие. Приятна вечер!“

Б.А. Авторът изказва своята признателност към лидерите на парламентарно представените сили в 43-ото Народно събрание, които с изявленията си на 5 октомври 2014 г. пред избирателните секции сами сътвориха този вълнуващ текст. Да, това е ни повече, ни по малко компилация от изказванията на политиците пред журналистическите микрофони. Авторът е уверен, че политиците този път няма да излъжат и всичко описано по-горе ще се случи до последната подробност. В случай че това отново не стане, мисля че е крайно време да създадем нов жанр – българска научно-политическа фантастика, който да влезе в учебниците по литература.

София, 2018 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар