петък, 1 януари 2016 г.

Новогодишно обръщение на бащата на нацията Бойко Борисов

Това е само една идея. Понеже дълги години сме слушали президентски речи минути преди настъпването на всяка от новите години, които белязаха прогреса на нашата държава. Понеже имам чувството, че въпреки всички прекрасни неща, които ни донесоха управляващите през последните 25 години, речите преди Нова година приличат на повтаряща се грамофонна плоча – най-много да ги разнообразят с по някоя объркана снимка. Понеже осъзнавам свещения статут на тази реч, която 99 процента от ликуващата ни нация гледа със сълзи на умиление минути преди да отпразнува новата година с шампанско и хайвер... Имам предложение – нека тази година оставим президента да си почине от този ангажимент и дружно да призовем министър-председателя Бойко Борисов да заеме мястото му. Да говори Той. Това би било истински новогодишен триумф. Би ни изпълнило с щастие, оптимизъм и вяра във великолепното бъдеще, което ни очаква. Кой би могъл да спори с мен? Кой?Но ще кажат – лесно е отстрани да се дава акъл. Всеки предлага някакви уж прекрасни неща, но никой нищо не прави, за да се случат. Затова аз реших да напиша речта на господин Борисов. Както и всички останали българи – изучавал съм поведението Му и изказванията Му с години – кога волно, кога неволно. И мисля, че мога да Му напиша едно новогодишно обръщение, с което Той би се представил именно в светлината, в която всички го познаваме. Ето го моето предложение за новогодишна реч на министър-председателя и баща на нацията Бойко Борисов:Уважаеми сънародници,

Отива си още една година, в която аз ви водих по пътя на благоденствието. Още една година на успехи, изобилие и щастие. Днес вие посрещате новата година в лукс, държейки в ръцете си чаши с Дом Периньон и хапвайки хайвер от есетра. Не като по времето на Костов и Тройната коалиция, когато слушахте новогодишното обръщение, жулейки пърцуца и хапвайки сланина и шкембе чорба. А качествената храна ще ви направи здрави, въпреки че при моята здравна реформа вече никой не се страхува от болестите. И самите болести вече заобикалят България, защото знаят, че тук съм аз.

Днес вие сте паркирали своите Поршета в гаражите и чакате с нетърпение да изстържете старите винетки, за да си купите новите – защото знаете, че чувството да пътуваш по моите магистрали е неповторимо. То е като да се лашкаш в гондола по каналите на Венеция и накрая да паднеш от Моста на въздишките. То е като да си водещ на „Оцеляване на предела“. То е като да се качиш на Еверест (без кислород) и да след това да се спуснеш в Марианската падина (пак без кислород). Да не забравяме и останалите пътища, защото все още има и места, по които не съм минал с валяка. Там можете да се почувствате като на „Пътя на смъртта“ в Боливия, или на Сибирския път към Якутск, или на тунелите при планината Тайханшан в Китай... И всичко това – срещу 97 лева годишно! Има ли друга държава в света, която може да ви предложи подобно нещо?

Българи,

Ние вече няма да сме социална държава. На кого му е притрябвала социална държава, като всички сме богати? На кого му пука, че се вдигат данъците, след като заплатите ги изпреварват като Порше – Трабантче? А пенсионерите? Те стават все повече, минаха два милиона, гонят три... Пенсиите им са толкова големи, че им се живее вечно. Кога са виждали такова изобилие – при бай Тошо ли или при Виденов? Всичко си имаме! Имаме си шест платна до Бургас, имаме си МиГ-ове, имаме си богати общини, имаме си пълна хазна, имаме си нови трамваи и тролеи... Само болниците са ни празни, щото кой ще ти се разболява при такъв напредък?

Но най-важното е, че живеем в сигурност и стабилитет. Сигурни са ни границите, сигурни са ни банките, сигурни са ни и летищата, и магистралите, и язовирите... И най-важното – домовете ни са сигурни, защото полицията хваща крадците, а съдебната система ги осъжда. А терористите като дойдат тук забравят за своя джихад и започват да свиват дюнери.

Скъпи съотечественици,

Пожелавам ви това охолство да продължи и през новата 2016 година! Пожелавам ви да станете още по-богати, за да си плащате с усмивка местните данъци и билетите за метрото, които ще станат като във Виена – щото какво ѝ е на София различното от Виена? Само дето нямаме Моцарт, ама на кой му пука за Моцарт, та ние всяка година си правим концерт на Цеца. Като живееш на жълтите павета и Арена Армеец съм ти я построил на има-няма 2 часа път през задръстването (нищо че е черен петък), не може да не плащаш и по-големи данъци. Нали така? И не е само Арена Армеец – кеф ти на петохуйника пред НДК, кеф ти на бидето на Витошка, кеф ти – на паметника със светещите очи. Всички забележителности са ти наблизо, а не като в Лондон – да трябва да обикаляш цяла седмица, за да ги видиш.

Уважаеми българи,

Аз днес вдигам пълна чаша за нашето благоденствие, което ще продължи дотогава, докато всички излизате да гласувате за мен. Пожелавам ви бъдещето да ви донесе поне толкова щастие, колкото ви носи и настоящето! Честита Нова година! Наздраве!“

Прочети още:
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар